Natuurlijk toevoersysteem verduurzamen Bestaande toevoerroosters zelfregelend maken zonder vervanging?

wij hebben het antwoord!
Natuurlijk toevoersysteem verduurzamen

Verduurzamen zonder hoge kosten

Woningbouwverenigingen zijn al jaren hard bezig met de vraag hoe zij ruim 3,3 miljoen huurwoningen gaan verduurzamen. Zij hebben afgesproken dat de corporatiesector als geheel gemiddeld label B gaat realiseren. Om dit te realiseren worden bestaande woningen steeds beter geïsoleerd waardoor natuurlijke ventilatie door kieren en gaten grotendeels verdwenen. Onze gezondheid is dan ook in toenemende mate afhankelijk van een goed ventilatiesysteem.

Vraaggestuurde ventilatie speelt een belangrijke rol bij het maken van labelstappen. Door met de juiste hoeveelheid op de juiste plaats te ventileren wordt de vraag beperkt. Bij het toepassen van deze ventilatiesystemen zijn zelfregelende roosters een vereiste. In woningen van voor 2006 zijn echter veelal standaard ongeregelde ventilatieroosters toegepast. R-Vent Natuurlijke Ventilatie heeft een ruim aanbod van zelfregelende roosters en suskasten.

 

Bestaande ventilatieroosters zelfregelend maken

Maar wat nu als een standaard zelfregelend rooster moeilijk is toe te passen. Bij vervanging van toevoerroosters, veelal geplaatst op glas, is het nagenoeg onmogelijk vervangende producten te vinden die exact de hoogte hebben als de bestaande roosters. Hierdoor moet veelal ook het glas vervangen worden, omdat dubbel glas niet naderhand op maat gesneden kan worden. In het geval van houten kozijnen moeten bestaande glaslatten vervangen en geschilderd worden.

Naast hoge kosten betekent dit ook een complexere aanpak voor de opdrachtgever en overlast voor bewoners. R-Vent Natuurlijke ventilatie (voortgekomen uit de activiteiten van Heycop Ventilatie) heeft een oplossing ontwikkeld op basis van de bestaande zelfregelende R-Vent HDV-klep. Ons antwoord? Bestaande ventilatietoevoerroosters, zonder deze te vervangen, zelfregelend maken. Hierdoor kan, zonder hoge kosten, maatwerk toegepast worden in bestaande situaties. Het resultaat is de R-Vent HDV-Special.

Bewezen maatwerk met lage kosten en minimale overlast

Inmiddels heeft R-Vent bij een groot aantal projecten de bestaande roosters mogen uitvoeren met de R-Vent HDV-Special. Deze oplossing kent meerdere grote voordelen. De maatwerk oplossing betekent geen ingrijpende verbouwingen. Dit zorgt voor aanzienlijke kostenbesparing én minimale overlast voor bewoners.

R-Vent maatwerk voor uw project?

Wilt u meer informatie over onze oplossingen en de mogelijkheden voor uw project? Neem contact met ons op voor de juiste oplossing voor uw project!

Neem contact op met onze verkoop afdeling 


R-Vent Natuurlijke ventilatieroosters & suskasten